15 Mayıs, 2009

Fransa' dan Mektup Var - Master Grand Prix de Nantes 2009 Hakkında‏

Selamlar,


9-10 Mayıs 2009 tarihinde Fransa’nın Nantes şehrinde Türkiye adına katıldığımız 16. NANTES GRAND PRIX' si çok başarılı geçti. 5 ülkeden 57 takımdan 300 e yakin yüzücünün katıldığı yarışta Türkiye Toplamda 19 madalya (4 altın, 5 gümüş, 10 bronz) alarak 2 bayrak takımında da 3. oldu


Ankara Üniversitesi, Ege Üniversitesi, Uludağ Üniversitesi, Bussad ve ferdi sporcu olarak katılan profesör, doktor, eğitim görevlileri, kamu görevinde çalışanlar, özel sektör çalışanları, is adamları gibi meslek sahipleri kenetlenerek birlikte sportif bir müsabakada sportif duruş ve başarının yanında Türkiye nasıl olumlu tanıtılırı başardık.


Türkiye gerek katilimi, gerek yarışma içi yarışma dışındaki davranışları gerekse cana yakınlığı ile bir dostluk havasını estirdi. Herkesin beğenisini kazandı. Geriye anlatılacak tatlı anılar, Türkiye ve Türk insani hakkında çok olumlu izlenim ve hatıralar bıraktı. Bu kaynaşma sürecinde Nantes'li öğretmen yüzücü Bayan Megalı Heritier' nin Türk öğrencilerinden öğrendiği "ali babanın bir çiftliği var" şarkısını bizlerle paylaşması; Paris ACBB'den eski milli yüzücü ve arkadaş Eric Eminente ise açılış günü "seniii (sizi) seviyoooruum" diyerek aksanlı Türkçesi ile kabul salonunda bizi karşılaması hoş bir sürpriz ve unutulmaz anılardan sadece bir kaçını oluşturuyordu.


İlişikteki gazete kupüründe görüleceği üzere Türkiye SEREF konuğuydu (La Turquie à l'Honneur). Kurucularından biri olduğum bu yarışın 3 senedir sorumluğunu başarı ile yerine getiren Jean-Pierre de Kerleau gelecek sene 17. Meeting için bizi davet ederken Bizde Türkiye’de 2009 Ekim ayı sonunda yapılacak olan uluslararası Cumhuriyet kupasına davet ettik. Basta çeşitli branşlarda 4500 sporcusu (1400 yüzücü) olan Nantes ASPTT Omnisport Başkanı Sayın Camus olmak üzere diğer ekipler gelme isteklerini söyleyerek iletisileri kurmaya başladılar. Telefonda görüştüğüm Fransa Yüzme Federasyonu Masterlar başkanı Guy Dupont ise yarış tarihini şimdiden ajandasına kaydettiğini belirtti. Temmuz ayındaki Fransa şampiyonasında konuyu daha teferruatlı ve neler yapılabileceğimizi konuşmak üzere randevulaştık.


Türkiye, İznik, Bursa broşürleri, kestane sekerleri, rozetler, kolyeler, anahtarlıklar, Yüzme federasyonu adına verilen siltler ve de en önemlisi 2 gün boyunca yorgunluklara rağmen yüzlerden eksik olmayan tebessümler, kurulmaya başlayan arkadaşlıklar sporun yanında Türkiye adına yapılmış büyük bir tanıtım ve turizm elçiliği faaliyetine dönüştü


İznik Belediye Başkanı Kadri Eryilmaz'in gönderdiği harika İznik çinisi tabak ile İznik tanıtım ve davet mektubunu 25 senedir tanıdığım dost, ana muhalefet partisi Meclis sözcüsü, Milletvekili ve Nantes Belediye Başkanı Jean-Marc Ayrault'ya iletip; dostluk ve ziyaret davetini sözlü olarak yenileyeceğim.






Atılan sportif ve dostluk adımlarının daha büyük hamlelere dönüşmesi arzusuyla Emeği geçen herkese Teşekkürler




Eric Erhan TURAN


TYF Master Dış İlişkiler Sorumlusu




Kafile başkanı: Cengiz Vargil (TYF Masterlar Başkanı)






Sporcular Takimlar


___________________________________


Siddik Selami AKSOY Ege Üniversitesi


Coskun ALINTAS Ferdi


Sezgin CAL BUSSAD


Fatih GÖTÜREN Ferdi


Levent HEKIMOGLU BUSSAD


Tahir Özkan KALKAN Ankara Üniversitesi


Tamer KUNLAR BUSSAD


Kadir Nejat OZAKSOY BUSSAD


Aziz Engin SÜRÜK BUSSAD


Eric Erhan TURAN N. Natation


Cengiz VARGIL Ferdi


Emin Aydin YAGMURLU Ankara Üniversitesi


Ismail Burak YIGITDINC Uludag Üniversitesi




İlişikte:


1- Portrait Fotoğrafçısı Bernadette GAUTIER tarafından cumartesi ve Pazar günü çekilen fotoğraflar






2- ASPTT fotoğrafçısı Jean-Paul VERJUS' in yarışma yorgunluğuna rağmen mutlu ve performanslarını yukarıya çekmeye çalışanyüzücüler, seyirciler, organizasyon ve hakemlerin pazar öğleden sonraki resimleri.http://picasaweb.google.com/FamilleVerjusMarquier/GrandPrixDesMaitres?feat=email#




3- Madalya dağılımı ve istatistikî bilgiler



4- Presse Océan gazetesi kupürü



5- Yarışma sonuçları (ZIP'li)






Not: Ben de arkadaşlarım, Eric Erhan Tuıran, Aziz Engin Sürük,Cengiz Vargil'i ve diğer sporcu arkadaşlarımı kutluyorum.
(Bursa'nın ve İznik'in yetiştirdiği "artık emeklilik zamanı geldi" demeyen yüzüücü arkadaşlarımın hala performansları yerinde:)) )


Yasemin Karaoğlu Gürtürk

2 Yorum:

saat: 8:33 ÖÖ , Anonymous Adsız dedi ki...

gunaydın tum sevdıklernızle bırlıkte mutlu pazarlar

 
saat: 9:23 ÖS , Anonymous http.//belguzaranne.blogspot.com dedi ki...

mrb huzur dolu akşamlar

 

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa