19 Ocak, 2007

HRANT DİNK ÖLDÜRÜRDÜ

Agos gazetesi genel yayın yönetmeni, Hrant Dink öldürüldü.

Yazmakta zorlandığım an işte bu.Benim topraklarımda, benim ermeni vatandaşım ve ne yazık ki gene benim toprağımın vatandaşı tarafından öldürüldü.

Bu insanlar nasıl bir ruh hali taşıyorlar ki acımasızca, güpegündüz, en işlek bir yerde silahını çıkarabiliyor.Nasıl o tetiğe basabiliyor.

Yıllar evvel Abdi İpekçi, sonra Uğur Mumcu ve Hrant Dink.Hangi zihniyet ki kaleme kurşun sıkan.Hangi zihniyet ki insana kurşun sıkan .

GÜVERCİN ÖLDÜ

Son yazısında (10-Ocak-2007) kendini bir güvercine benzetmiş.''Bir yanı tedirginlik, bir yanı dikkat, bir yanı ürkeklik. Tıpkı bir güvercin gibiyim...Onun kadar sağıma soluma, önüme arkama göz takmış durumdayım.Başım onunki kadar hareketli... Ve anında dönecek denli de süratli.''

''Ama güvercinlere kimse kıyamaz'' demiş. Güvercinler kentin ta içlerinde, insan kalabalıklarında dahi yaşamlarını sürdürürler.Biraz ürkekçe ama bir o kadar da özgür.

Hem Türk vatandaşı kadar Türk, hem ermeni olması nedeniylebu topraklarda yaşayan halkına yakın, iki toplumun arasında arabuluculuk yapan, gerekirse karşısında duran bir gazetecinin BEDELİ bu mu olmalıydı?

Basın camiasının, Türk ve Ermeni vatandaşların başı sağ olsun.


Yasemin Gürtürk

Etiketler:

1 Yorum:

saat: 11:37 ÖÖ , Blogger gaykedi dedi ki...

"Gözlerin rengi, biçimi ne kadar farklı olursa olsun gözyaşlarının rengi aynıdır"....Afrika Atasözü

"Genetik bağlamında bilimsel olarak kanıtlanmış herhangi bir insan ırkı yoktur ama ırkçılık ve ırkçılar vardır. Saf bir Fransız, İngiliz, İtalyan, Alman, İspanyol, Bulgar, Rus, Yahudi ırkı olmadığı gibi 24 ayar bir Türk ırkı da yoktur. Ama bunların ırkçıları vardır!"...Özdemir İnce

Ermeni de olsak Türk' te, Yunan' da, zenci de, beyaz da "Gözyaşlarımız Aynı Renk".... insanlık olarak insan yiyen ırkçı yamyamlara bir kurban daha verdik...ne kadar üzüldügümü anlatmam zor..dün gozyaslarimi tutamadim ve bir Türk olarak ülkemin ırkçılarından bir kez daha utandim....Nur içinde yat sevgili Hrant....

 

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa