29 Nisan, 2007

ÇAĞLAYANDA İNSAN ÇAĞLADI



Bugün 29 Nisan 2007.
İstanbul güneşli, İstanbul heyecanlı, İstanbul cıvıl cıvıl.Çağlayan meydanı tıklım tıklım, sayılacak gibi değil. Çokta merak etmiyorum doğrusu Sayılarla benim işim yok. Merak edenler zaten saymışlardır.
Benim hoşuma giden genciyle yaşlısıyla,kadınıyla, bebeğiyle meydanı dolduran insanlardı.Cumhuriyetimize sahip çıkalım mitingi, büyük bir çoşkuyla başladı.Kırmızı bayraklarla dolu meydan.

Herkes üzerine düşen görevi tam anlamıyla yaptı. Ne bir kargaşa, ne bir gürültü patırtı yoktu.Güvenlik güçlerine sadece seyretmek düştü.

Miting şarkılarla, türkülerle başladı.Halk onlara eşlik etti.Atılan sloganlar bile çağdaş insana yakışan kırmadan, dökmeden atılan sloganlardı.''Türkiye laiktir, laik kalacak''''Çankaya'ya molla istemiyoruz'' Gençlerimiz gözlerimi yaşarttı.attıkları sloganlar espriliydi. ''edison bile pişman''''tayyip pabucu yarım çık dışarı oynıyalım'','' kusura bakma tayyip ampule benziyorsun''
Mitingin kötü geçen yanı ise elektriklerin kesilmesiydi( daha doğrusu kestirilmesi).konuşmacıları belki susturmak istediler ama halk o kadar birlikteydiki onları susturma güçleri yoktu.

Kadınların çoğunluğu dikkatimi çekti.İnsanlık, demokrasi isteği, tekyüreklilik doldurmuştu Çağlayan meydanını. çağlıyordu insanlar ellerinde kırmızı-beyaz bayraklarla.

Halk kendiliğinden organize olmuştu. Amaç tek'di,CUMHURİYETİMİZE SAHİP ÇIKMAK.
Güneşin kavuruculuğu kimseyi yıldırmadan, dağılan gruplar sokak aralarından tekrar biraraya gelerekbüyük konvoylar oluşturdu.Cumhuriyet konvoyuydu bu. Taksim meydanına kadar sloganlarla şarkılarla yürüdük.Evlerden dalgalanan Türk bayrakları, alkışlar yürekleri güçlendirdi.

Taksim anıtında istiklal marşının söylenmesinden sonra, İstiklal caddesinde yürüyüş devam etti.Sesin duyulduğu yere kadar.

Şimdi buna ne diyecekler bakalım.Dirilen kıtaydı. Halk uyumuyor.Ne zaman kendine görev düşşe işte böyle çağlıyor.

Kimse açlığını, işsizliğini düşünmeden, eğitimini hastalığını düşünmeden,ama geleceğini uzun uzun düşünerek yürüdü bugün çağlayan'a.

Çağlayan'da insan çağlıyordu bugün.

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa