30 Ekim, 2007

GÖLÜN ALTINDAKİ ŞEHİR EFSANESİ




Yönetmenliğini Enver özütsün ‘ün yaptığı 13 bölümlük çekilen ''GÖL'' isimli dizi film Ankara Fotoğrafçıları Derneği AFSAD kapsamında kurulan Sinema ve Birimi sayesinde oluşturulan Sinemera kurulmuş ve bu dizi film için özel bir ekip hazırlandı.
2005 yılında dizi çalışmalarına başlanan ve 25 kişilik bir ekiple seneryosu oluşturulan özel olarak oyuncular seçilen dizi çekimlerine İznik’te başladı. İznik’in çeşitli yerlerinde kurulan dizi seti, ilçe halkından büyük ilgi görüyor.

Dizi Filmin konusu ise şöyle : Kasaba ile aynı adı taşıyan İznik gölünün kıyısına kurulmuş, çevresi surlarla çevrili olan, ayrıca hem doğası hemde tarihi ile farklı bir atmosferi sahip Bursa’nın İznik kasabasında geçmektedir.
Gölün altında olduğuna inanılan su altı kenti, bu kentin içinde yer alan ve herkesin ulaşmaya çalıştığı ve İznik’in simgesi olan çinilerden birinde rastlanan ölümsüzlük madeni, bu madeni ele geçirmeye çalışan bir takım kişiler ve bunun sonucunda oluşan doğa üstü olaylar nedeni ile kasabaya belediye başkanı tarafından olayı araştırmak için davet edilen bir araştırma ekibinin etrafında dönen ve her bir bölümde ortaya çıkan sırlarla yaşanan olaylarla gittikçe tırmanan olaylar zinciri.

kAYNAK:www.iznikrehber.com

Etiketler:

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa