28 Aralık, 2007

İZNİK, GUİNNES REKORLAR KİTABINA BAŞVURUYOR




İznik, 4 imparatorluğa başkentlik yapmasının yanında, tarihi, surları, Ayasofya müzesi, çinisi gibi birçok markası yanında şimdi de 700 yıllık çınarı ile anılmak istiyor. İznik Kaymakamı Hüseyin Avcı, büyük tasavvuf ehli Davud-i Kayseri Hazretlerinin türbesinin yanında bulunan 700 yıllık 3 kollu dev çınarın, Guinnes Rekorlar kitabına girmesi için çalışma başlatacaklarını söyledi.

İznik Kaymakamı Hüseyin Avcı, 2007 yılı ocak ayında Osmanlı İmparatorluğunun ilk baş müderrisi olan büyük tasavvuf ehli Davud-i Kayseri Hazretlerinin türbesini bulmak için girişimlerde bulundu. Kaymakam Avcı, ünlü alimin mezarını Eşrefzade Mahallesi Davud-i Kayseri Sokağı'nda 5 günlük kazı sonrasında buldu. 700 yıllık tarihi çınarın doğusunda bulunan mezar onarılarak türbeye dönüştürüldü. 700 yıllık çınarın hemen yanında bulunan türbe, etrafı dizayn edilerek park haline getirildi.

700 YILLIK ÇINAR GUİNNES'E ADAY

Kaymakam Avcı, günyüzüne çıkan ve henüz keşfedilmeyen değerleriyle İznik'in bir marka olduğunu kaydetti. 700 yıllık tarihi çınarın önemine işaret eden Avcı, 24 metre çevresiyle Bursa'da Uludağ Yolunda bilinen tarihi İnkaya Çınarı'ndan daha büyük olan, 3 kollu bu çınarın Guinnes Rekorlar Kitabı'na girmesi için girişimlerde bulunacaklarını ifade etti. İznik'in turizm potansiyeline yeni bir halka daha eklemeyi amaçlayan bu hamle, İznik'te de heyecana neden oldu.

Etiketler:

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa