23 Nisan, 2008

Seyahat Başladı

Seyahatimiz (diyorum, çünkü sponsorum, yani destekleyicim oğlum/la birlikte çıktık) Sabiha gökçen havalimanında başladı. Bu hava limanı BŞ otogarı gibi. Bir şehirden diğer bir şehre yolcu taşıyan (ki hala var) bir şirket olan Kamil Koç firması gibi, pegasus firması da bütün şehirlere yolcu taşıyan uçaklarla dolu. Anonstan gelen ses ‘’Van’ a gidecek yolcuların bilet işlemlerini yaptırmaları için bankoya gelmeleri rica olunur. Daha sonra sırayla Kars Erzurum, Ankara, Malatya diye devam ediyor.
Ucuz bilet satan bu firma, her ne kadar ucuza uçuruyoruz diyorsa da, alınan vergilerle bilet fiyatını çoktan katlıyor ( bu arada bizde erken bilet aldığımız için gidişimiz, sıfır bilete denk geldi, vergiler hariç).

Alana erken geldiyseniz vakit geçirmek için cafelere uğradığınızda bir fincan Türk kahvesini 8 YTL ye içiyorsunuz. Bizde, bir acı kahvenin kırk yıl hatırı var deyip, bu 8 YTL yi göz ardı ederek kahvelerimizi yudumlarken, kablosuz internetten yararlanarak hemen dizüstü bilgisayarlarımızı açıyoruz. Dostlara bir allahaısmarladık mesajı bırakmak için.

Başımı kaldırdığım zaman karşı masada, yaşının verdiği ağırlık ve hanımefendi tavrıyla ve de güzelliğiyle tiyatro sanatçısı ( yaprak dökümü dizisinin annesi) Güven Hokka’yı görüyorum. Etrafta kamera ve magazincileri aradım ama yoklar. Çünkü kendisi gerçek bir sanatçı ve magazinsel bir durumu yok. EE hal böyle olunca da bizden farkı kalmıyor ve hep beraber uçağa biniyoruz. Mavi göklere doğru süzülüyor uçağımız. Rotamız Kuzey Kıbrıs, saat 11.45, yüksekliğimiz 35.000,00 fit (10.668,00 metre) Bu bilgileri kaptandan önce oğlumdan alıyorum, kendisi simülatör kullanıyor. Yalova üzerinden yolumuza devam ediyoruz.
Ercan havalananına inince görüşmek üzere…


Yasemin Gürtürk
16/ Nisan/ 2008

Etiketler:

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa