18 Nisan, 2009

II. ABDÜLHAMİT'İN TORUNUNUN TORUNU İZNİK'TE VEFAT ETTİ


II. Abdülhamit'in oğlu, Şehzade Mehmet Selim'in kızı Nemika Sultan'ın torunu olan Selim Ethem, geçirdiği beyin kanaması sonucu, 70 yaşında vefat etmiştir.
İznik'teki bir çiflik evinde İngiliz asıllı eşi Azize Ethem'le birlikte sakin bir hayat sürmekte olan
II. Abdülhamit'in torununun torunu Mehmet Selim Ethem, İznik'te toprağa verildi.



Sultan II. Abdulhamid'in dördüncü kuşak torunu olan Mehmet Selim Ethem,1924'teki sürgünden sonra ailesi Lübnan'a gittiği için orada dünyaya geldi (Trablus1939). 1952'de Türkiye'ye dönen Ethem, daha sonra Suudi Arabistan'a giderek burada 24 yıl kaldı.

Haritacılık ve denizcilikle uğraşan Ethem, İngilizce, Fransızca, Arapça ve Endonezya dilini biliyordu. 9 yıl önce İngiliz asıllı eşi Azize Hanım'la İznik'e yerleşen Ethem, zaman zaman İznik gölüne açılırken, Türkiye hayranı olan eşi de İngiliz dergilerinde Türkiye lehine yazılar yazıyordu.


1 Yorum:

saat: 12:32 ÖS , Blogger Şükrü Yılmaz dedi ki...

Merhuma Allahtan Rahmet yakınlarına ve sevenlerine baş sağlıgı dilerim.

Gecen yıl şu an ismini hatırlayamadığım bir tv kanalında merhumun yaşantısını Eşini evi Evini küçük bir belgesel şeklinde sunulmuştu ve bende zevkle izlemiş onların bu güzel yaşantılarına imrenmiştim. İZNİK güzel yer severim zamanında geçici bir dönem nakliyecilik yaptığımda oradan ortadoğuya çok domates taşımıştım bu nedenle İZNİK benim için özeldir vede güzeldir.görüşmek dileğiyle sevgi ve saygımla kalınız.

Şükrü Yılmaz
Antakya-Hatay
http://sukruyilmaz.net

 

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa