18 Mayıs, 2009

Kardelenler Öksüz Kaldı. . .

ÇYDD başkanı Türkan Saylan’ ı kaybettik. Tüm Türkiye’ nin başı sağ olsun.


Türkiye için çok büyük kayıp. Tabi kime göre neye göre. Eğitime; sosyal ve laik Türkiye Cumhuriyetinde olması gereken şekilde verdi desteğini, kafalarda ampul değil ışık yakmaya çalışarak. Hasta yatağında bile rahat vermediler o eller Türkan hocaya. Kadın dedi, eğitim dedi. Bir ülke başka aydınlanırdı ki eğitimsiz kadınlarla? yaşadığı son güne dek yaptıklarının hep daya iyisi için çabaladı. İyi uykular hocam... Bu ülkede seni hala kayıp olarak gören, gerçek çağdaşlığa ulaşmak için çalışanlar oldukça gözün arkada olmasın...


Kendisine atılan içi boş iftiralardan sonra zaten tetikte olan ölümü bir nevi hızlandırılan Türkiye’ nin aydınlık yüzlerinden, eğitim gönüllüsü... Tek suçu hayatı boyunca başını öne eğecek kızları okumaya teşvik etmek, Atatürkçü düşünceyi Türk kadını olarak temsil etmekti. bunlar, geriye saran bu memlekette hoş karşılanan şeyler değildir maalesef. Amaçları Türkan saylan ve onun gibi cumhuriyet ve Atatürk sevdalılarını susturmak, sindirmekti. kirli oyunlarıyla bu emellerine ulaştılar. Ama o zihniyetin mensupları şunu çok iyi bilmeliler ki tarih bunu affetmez. Gün gelir devran döner. Aydınlık Türkiye’ nin başı sağ olsun. Mekanı zaten cennet.


itusozluk.com'dan alıntı


2 Yorum:

saat: 12:56 ÖÖ , Anonymous asaygur dedi ki...

İnsanları anlamak ve takdir etmekten çok yargılamayı eleştirmeyi seven toplumlarda ne güneşler daha batmaya mahkum kalır.fakat her yeni güne yine güneş doğar.Aydınlığın önünü kesmeye kimin gücü yetebilirki.

 
saat: 8:47 ÖÖ , Anonymous Adsız dedi ki...

gunaydın hayırlı sabahlar

 

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa